Egipt – locul în care Anticul și Modernul conviețuiesc

CAIRO

Foto & Video:  Mary Miriam Style & Proorocu George

 

Cairo, un oraș uimitor din Africa de Nord. Acesta este compus din 24 de cartiere, care par a fi orașe diferite unul de altul. Cu o populație de peste 20 de milioane de locuitori și cu o suprafață de 453 km2, fiind cea mai mare capitală din Africa.

În anul 1950, populația a crescut de la aproximativ 2,4 milioane de locuitori la 20,4 milioane de locuitori, care în prezent au reședința în Cairo.

În capitala Egiptului, am vizitat Muzeul Egiptean, care prezintă artefacte din perioada faraonică și unde dispune de cea mai mare colecție de artă egipteană și cea mai prețioasă din lume. Sunt expuse peste 250.000 de artefacte autentice, inclusiv o expoziție dedicată colecției tezaurului în aur și alabastru al lui Tutankhamon, care a fost închisă timp de peste 3.500 de ani, până în anii 1920 când a fost descoperit mormântul său.

Platoul Giza - Turul Piramidelor și a Sfinxului

Cele trei Piramide de la Giza se află la 12 kilometri Sud-Vest de centrul orașului Cairo și sunt păzite de Sfinx, care reprezintă un leu așezat, iar capul înfățișează un faraon cu privire enigmatică.

Cu mai mult de 4000 de ani în urmă, trupurile  mumificate ale lui Keops, Kefren și Mykerinos, au fost transportate pe Nil pentru a fi pregătite și îngropate pentru călătoria în viața de apoi, în cadrul acestor monumente masive.

O modalitate de a vizita situl Giza este călare pe un dromader. În jurul sitului sunt localnici, care-și oferă cămilele pentru a te plimba pe dunele de nisip. Este nevoie totuși de o serioasă tocmeală la preț.

După terminarea vizitei întregului complex Giza, puteți viziona unul dintre cele trei spectacole de sunet și lumini care au loc în fiecare seară, primul începând la ora 18:30.

Alexandria - excursie de o zi

Mai întâi am vizitat Pilonul lui Pompei, o minune arhitecturală care se află în mijlocul ruinelor Serapeumului (templu grecesc). Acest Pilon a fost construit în onoarea împăratului Dioclețian la sfârșitul secolului al IV-lea.

Situl numit Catacombele lui Kom El Shoqafa – este cel mai mare cimitir roman format din trei niveluri tăiate în stâncă. Descoperite accidental în 1900, aceste catacombe alcătuiesc cel mai cunoscut sit de înmormântare roman din Egipt și este una dintre ultimele lucrări majore de construcție dedicate religiei Egiptului antic.

Biblioteca din Alexandria
Prânz la restaurantul local din Alexandria, Fish Market Marina
Selectați limba »